Látáscsökkentek éheznek…

Látáscsökkentek éheznek…
Kezedben egy élet……
Ne engedd, hogy éhezzek…
Segíts, hogy segíthessünk!

Tartós Élelmiszereket gyűjtünk látáscsökkent sorstársainknak!

Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete
8000 Székesfehérvár, Oskola utca 6.

Sajnos a legtöbb látáscsökkent és vak családban gondot jelent az étkezés, mivel a legtöbb családban csak az egyik fél tud dolgozni, mert a másik félnek otthon kell maradnia a vak családtaggal vagy rosszabb esetben gyermekkel.
Az alacsony kereset miatt az élelmiszer-bevitel tartósan alacsonyabb ahhoz képest, amennyi energiára, tápanyagra a szervezetnek szüksége lenne.

Az állandóan éhezők sokkal fogékonyabbak a betegségekre is, mert az immunrendszerük működése sem tökéletes.

A nem elegendő tápanyag bevitel szép lassan éhezésnek minősül, mivel soha nem tudnak jóllakni, mert beosztással kell élniük.
Sajnos sok látáscsökkent és vak család életében már nagyon régóta nincs olyan, mint sok más embernél, mikor azt mondhatják, hogy „jaj mindjárt kidurranok” vagy „jaj nagyon tele ettem magam”!

Sajnos a kevés tápanyag bevitel kihat az egész szervezetre és megváltoztatja az emberek viselkedését is.
A rövidtávú éhezésnek nincsenek különösebb kockázatai, a tartós éhezés során azonban előbb a zsírtartalékok bomlanak le, majd megkezdődik a szervezet fehérjéinek lebontása is.
Később izomsorvadás lép fel és megkezdődik a csontok leépülése, végül valamelyik létfontosságú szerv (pl. szív) leépülése miatt beáll a halál.

Oké, hogy a legtöbb ember hócipője tele van már a nemesebbnél nemesebb ügyekkel.
Oké, hogy nem tudod, kinek adakozz és kinek ne, mert nem tudni, hogy melyik egyesület megbízható.
Oké, hogy a vannak fenntartásaid, és nem bízol meg az emberekben.
De nagyon nem oké, hogy olyanokon nem segítünk, akiknek valójában már csak az emberekben, benned van az utolsó reményük.
Nagyon nem oké az sem, hogy rengeteg látáscsökkent kisgyermek éhezik, mert rajta kívül van még 3 testvére, akiket a szülőknek etetniük kellene, de csak az édesapa keres.
Nagyon nem oké az sem, hogy, amíg más gyermek játszik a szebbnél szebb játékaival, addig egy látáscsökkent család nem tudja megadni mindezt a gyermekének, mert nincs miből játékot venniük.
Nagyon nem oké az sem, hogy látáscsökkent családok élik mélyszegénységben az életüket úgy, hogy a megfelelő fürdőszoba és WC sem áll rendelkezésükre.
Nagyon nem oké az sem, hogy látáscsökkent családok, dohos, penészes, koszos, felújítandó épületekben kénytelenek élni csak azért, mert látáscsökkenésük vagy vakságuk miatt sajnos nem tudnak elhelyezkedni, dolgozni.

Ha ez szerinted sem oké, szerinted, sincs rendben, akkor segíts a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezetének a Tartós Élelmiszergyűjtésben.

Az Ön támogatásával:
– Látássérült és vak embereket segítünk hozzá ahhoz, hogy a sötétbe zárt falak közül kicsit kimozdítsuk őket.
– Mélyszegénységben élő látáscsökkent családoknak segítünk abban, hogy mindennapi életük kicsit könnyebb legyen akárcsak néhány szatyor tartós élelmiszerrel.

– Egy igazságosabb világot szeretnénk teremteni látáscsökkent embereknek, gyermekeknek.

Kérjük, segítse szervezetünket és legfőképpen szervezetünknél elhelyezkedő látáscsökkent gyermekek és családok életszínvonala javítását tartós élelmiszerrel vagy, esetlegesen anyagi adománnyal.

Számlaszám: 11736006-20368854-00000000

Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete
Adószáma: 18497221-1-07
Címe: 8000 Székesfehérvár, Oskola u.6.
Tel: 06-22-412-520
Honlap: www.vakokgyengenlatok.hu
E-mail: vgyfmsz@gmail.com
Elnök: Mellár Renáta, Elnök