Ételosztás a Látáscsökkenteknek!

Ételosztás a Látáscsökkenteknek!
Székesfehérvár, 2015. 10. 15 (csütörtök)

Sajnos nap, mint nap tapasztalom, hogy a látáscsökkentek körében sok esetben fennáll az éhezés. Mivel nagyon sokan nem Önellátóak a látássérültek és nagyon sokan egyedül élnek, nincsenek rokonaik, nincsenek családtagjaik, így sajnos sokan ki sem mozdulnak otthonaikból. Ennek oka, sajnos az, hogy nem mernek egyedül kimozdulni, mert nem látnak, és a látáshiány okozta balesetek, kiszámíthatatlanul súlyosak is lehetnek. A másik ok, amiért nem mernek kimozdulni és legfőképpen az idősebb korosztályt, érinti ez a probléma, mert félnek, hogy menet közben kirabolják őket, elveszik azt a kevés kis nyugdíjukat is, ami esetlegesen van.

Sajnos, egyre több idősebb látássérült sorstársunktól tudjuk meg, hogy nagyon sok a betörés, mert kifigyelik, hogy egyedül élnek, nincsenek hozzátartozóik és a tolvajok, rögtön kapnak is az alkalmon. Vannak olyan látáscsökkent, idősebb sorstársaink, akiknél a betörések heti és havi jelleggel megtörténnek.

Nem tudom, hogy ez ellen mit lehetne tenni, de nem hiszem, hogy súlyos beteg, idős embereket kellene kirabolni, kifigyelni.

Egyáltalán miért kell bárki otthonába is jogtalanul behatolni.!? Azért a vagyonért, amiért más egész életében küzd, miért kell idegen tolvajoknak elvinnie.!? Bosszantó, hogy más normális életvitelű, dolgos embereket, családokat tesznek nincstelenné olyan emberek, akikbe egy csepp jóindulat sem szorult.

Közben meg a kirabolt nyugdíjas, beteg emberek éheznek, mert nincs pénzük ennivalót venni, mert 1-2 munkakerülő tolvaj ellopta minden pénzét!

Valamit tenni kell ezek ellen, nem lehet, hogy nyugdíjas, beteg, idős emberek utolsó éveit tönkre tegyék mások és nonszensz, hogy utolsó éveikben kelljen megtapasztalniuk az éhezést, az étel hiányát.

ADJUNK ÉTELT AZ ÉHEZŐKNEK ÉS ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK! Remélem ételosztásunkkal sok olyan látássérültnek, segíthetünk, akik már egy ideje sajnos éheznek.

Az ételosztást a Gyermelyi Tésztagyár jóvoltából a Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola ajánlotta fel és szervezte meg a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete részére.

Ezúton is szeretném megköszönni Zelei Eszter, Igazgatóhelyettes asszonynak a felajánlást, hogy látássérült sorstársaink is
részesülhetnek az ételosztásban.

Köszönöm!

Tisztelettel: Mellár Renáta, Elnök

Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete
Adószáma: 18497221-1-07
Címe: 8000 Székesfehérvár, Oskola u.6.
Tel: 06-22-412-520
Honlap: www.vakokgyengenlatok.hu
E-mail: vgyfmsz@gmail.com
Elnök: Mellár Renáta