Résztvevők az asztal körül ülnek

Első Megyei Civil Szervezeti Találkozó

Első Megyei Civil Szervezeti Találkozóját rendezte meg a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete.


2015. május 22.-én a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete vezetői és munkatársai székesfehérvári helyszínnel a helyi  civil szervezetek több vezetőjét látták vendégül.
A rendezvényen nagyon sok fontos dolog elhangzott és nagyon sokat tanulhattak egymástól a civil szervezetek vezetői. A Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete sok mindenre kíváncsi volt a jövőbeni boldogulás érdekében.
Mellár Renáta, a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete elnöke elmondta, hogy számára nagyon fontos a szervezet jövője, és jelenlegi tagállomány jövője is.

Kifejtette, hogy legfontosabb feladatuk a folyamatos párbeszédet megőrzése a helyi és az országos civil szférával.
A párbeszédek azért nagyon fontosak, mert a civil szervezetek legalapvetőbb szerepe a különböző emberi mássággal küzdő embertársaink közösségének építése, megtartása és segítése.
Minden civil szervezet azért küzd, hogy segíthessen mindazoknak, akiknek a saját szervezetükön belül szükségük van segítségre.
Nagyon sok civil szervezet a szűkösebb költségvetés ellenére igyekszik a saját tagállományán kívül is, segítséget nyújtani más civil szervezetek számára is, amellett, hogy igyekeznek megtartani az eddig nyújtott támogatásokat, saját tagállományuk felé.

“A Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete elnökeként számos területen találkozom civil szervezeti tevékenységekkel, így egyre több az olyan eset, amely nem tekinthető a civil szervezetek kizárólagos belső ügyének, hanem egy lehetőség, hogy mások is bekacsolódjanak.
Hiszek abban, hogy együtt, közös erővel és kitartással minden, amit elterveztünk, amit adni szeretnénk az embereknek, mindaz sikerülhet, ha összefogunk és segítjük egymás munkáját. Nagyon sok hiányosságunk van még jelen pillanatban, amiket szeretnénk mielőbb pótolni. Szeretnénk munkatársaimmal együtt összeszedni mindazt a tudást, amit egy civil szervezet vezetése és jövőbeli boldogulása érdekében elengedhetetlenül tudnunk kell.
Nagyon sokat tanultam a helyi (Fejér Megyei), civil szervezeti vezetőktől ebben a 3 órában, amíg megtiszteltek személyes jelenlétükkel engem és munkatársaimat.
Szeretném, ha a jövőben többször rendeznénk meg ezt a kis összejövetelt és tanulhatnánk egymástól. Megtanulhatjuk egymástól, például azokat a negatív és pozitív dolgokat, amikről a valamennyi civil szervezeti vezető tud, amikről tudják, hogy felesleges neki állni, és amikről tudják, hogy igen is érdemes belevágni. Úgy gondolom nagyon hasznosak, tudnak lenni ezek az összejövetelek, hiszen akarva, akaratlanul tanulhatunk egymástól.
Véleményem szerint a jövő a kapcsolatokon és összefogáson múlik. Ha már az egyik oldal meg van, akkor a másiktól sem állunk messze.
Nagyon élveztem a beszélgetést és szeretném, ha a jövőben nagyobb hangsúlyt fektetnék az ilyen és ehhez hasonló rendezvényekre, ahol sok embert megismerhetünk, és általuk megtapasztalhatjuk hibáinkat és rájöhetünk arra, hogy mik azok a dolgok, szolgáltatások, amik jelen pillanatban szükségesek lennének.”

Rendezvényen résztvevő civil szervezeti vezetők:

Sansz Alapítvány: Németh Blanka, Németh Enikő

Otthon Segítünk Alapítvány: Fazekasné Ónódi Mária

Széna Egyesület: Szili Teodóra

Cukorbetegek Egyesülete: Tóth Éva, Benke Anna Piroska

Esélyteremtési Iroda: Braun Katalin

Köszönöm, hogy megtiszteltek engem és munkatársaimat is személyes részvételükkel.

Mellár Renáta
elnök