Önkéntes lehetőségek

Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő Magánsegítő Szervezete

Támogasd Szervezetünket, Céljainkat!

Légy Te is Önkéntes!

Ha tetszenek a céljaink, lelkes vagy és szívesen segítenél nekünk önkéntesként, akkor olvasd el az alábbi felhívásokat és jelentkezz, ha valamelyik feladat megtetszett.

Állandó és alkalmi önkénteseket keresünk!

– Ha elgondolkodtál már azon, hogy tennél valami hasznosat, amivel segíthetnél sok vak és gyengénlátó emberen és szeretnél tenni valami értelmes dolgot a körülötted levő látáscsökkent emberekért.
– Ha rendelkezel megfelelő és kellő tisztelettel, megértéssel és jó modorral, tudsz bánni az idősebb korosztállyal és létrehoznál valami újat.
– Ha keresel egy helyet, ahhoz, hogy kiteljesedj és tegyél valami hasznosat a látáscsökkent emberekért, és ha ehhez egy olyan hely kell, ahol megvannak a megfelelő adottságok, hogy mindezt komoly háttérrel, megfelelő körülmények között tedd meg.
– Rendszeresen – munkaidőben is (!) – rá tudsz szánni az önkéntes munkára hetente legalább 8-10 órát és ezt hosszabb távon, tudod tervezni/ígérni.
Akkor érdemes lenne beszélgetnünk erről.
A Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete tevékenységeit jelenleg egy 8 tagú vezetőségi tagból, 1 szakmai vezetőből, 1 adminisztrátorból, egy irodavezetőből, 1 szakmai vezetőből álló csapat vezeti. Plusz az Elnök, Mellár Renáta. Mivel folyamatosan bővülnek ötleteink és több új fejlesztési lehetőséget, próbálunk megvalósítani, ezért önkéntesekre van szükségünk.

Mi az, amit neked nyújtani tudunk, ha önkéntes leszel szervezetünknél.

– Részvételt egy olyan csapat munkájában, ahol tényleg csak az számít, hogy a látáscsökkent embereknek, miként és hogyan tudnánk segíteni és minden további érdek kizárva.
– A munkához egy olyan szervezet hátterét, amelynek eddigi eredményei, és kialakult kapcsolatrendszere megfelelő alapot nyújt a további építkezéshez.
– A hatékony munkavégzés lehetőségét, megfelelő irodai, adminisztratív háttérrel és infrastruktúrával.

Mit kérünk:

– Legyél képes önállóan projektet vezetni, illetve tárgyalási helyzetekben megfelelő szinten képviselni a Vakok és Gyengénlátók Fejlesztő Magánsegítő Szervezetét.
– Tudj hetente minimum 8-10 órát a Szervezetünknél felvállalt feladatokkal foglalkozni.

Az ideális jelöltek: 
– Aktív dolgozók, akik nyitottak és munkájuk jellegéből adódóan képesek lehetnek (részben) munkaidőben is komolyan bekapcsolódni a munkánkba (pl. vállalkozók/cégtulajdonosok, rugalmas munkaidőben dolgozók, szabadúszók).
– Friss nyugdíjasok.
– Gyermeküket otthonnevelő/gondozó édesanyák.

Fontos kérés! 
Kérjük, hogy mielőtt jelentkeznél, alaposan gondold át, hogy tudsz-e elég időt ránk szánni (munkaidőben is!), és ezt legalább egy évre előre tekintve tudod ígérni. Mivel komoly feladatokról beszélünk, a „betanulás” hónapokat vehet igénybe és a mentorálás nekünk is komoly erőfeszítést jelent, amit szívesen megteszünk, de sajnos a múltban, sok esetben kárba vesztek ez irányú energiáink.
Ha jelentkezni szeretnél, akkor a vgyfmsz@gmail.com email címre légy szíves küld el fényképes önéletrajzodat és hamarosan keresni fogunk!